En dag i mitt liv – del 2

I mitt förra inlägg började jag berätta om en typisk dag i mitt liv, för att jag tänkte att det skulle vara ett ypperligt sätt för oss att bekanta oss lite mer med varandra så här när bloggen är helt ny och fräsch. Jag vill dock inte skriva allt för långa inlägg, så jag bestämde mig för att dela upp den här dagen i några omgångar. Jag hoppas att det hjälper till att locka er att läsa!

Hur som helst, närOffice-Door-1Small jag väl kommit in till kontoret vid tiotiden brukar jag – som de allra flesta människor i vårt avlånga land – givetvis börja arbetsdagen med en redig kopp starkt kaffe. Därefter sätter jag mig och slår på datorn och kollar mailen, för att se vad som har hänt på jobbfronten. Ofta ligger där nya uppdrag när jag kommer in, och inte sällan finns uppdateringar från någon av mina förläggare eller andra affärskontakter. Mail är det kontaktsätt jag använder mig av absolut mest, och det är ju någonting vi verkligen får tacka den tekniska tidsåldern för. Tänk när det var brev och telefon som gällde! Ja, jag kan i alla fall garantera att jag skulle få mindre gjort och färre uppdrag om det fortfarande var så saker och ting fungerade.

När mailen är lästa och besvarade slår jag igång photoshop eller illustrator och tittar igenom det jobb jag gjorde dagen innan. När man jobbar med kreativa processer så som design är det – i alla fall i mitt tycke – väldigt viktigt att hela tiden hålla koll på vad man själv gör, och alltid kasta ett granskande öga på sitt eget arbete. Kanske är den där bilden du ritade igår inte riktigt så bra som den kändes då, och kanske är det där lilla problemområdet i skissen som du slet så hårt med i förrgår i själva verket ganska bra?