En dag i mitt liv – del 4

Så, när arbetsdagen är över är det dags att hitta på något roligt. För jag älskar verkligen att ha roligt! Och med åren har uppdragen blivit fler och inkomsterna högre, så det är inte ovanligt att jag passar på att unna mig en middag ute, eller några läckra drinkar efter jobbet. Eftersom jag ju inte har några ”riktiga” arbetskollegor, annat än de trevliga och underbara människor jag faktiskt delwatch-movies-with-friendsar kontor med, så har det med åren blivit lite så där extra viktigt att faktiskt ta tillvara på fritiden och försöka vara så social som möjligt på kvällar och helger.

I alla fall minst två gånger vi veckan brukar jag möta upp någon eller några av mina vänner och käka middag ute på stan, eller kanske gå hem till någon eller själv bjuda hem på middag. Jag älskar nämligen att laga mat, och det är ett stort intresse i hela min bekantskapskrets. Dom säger ju att man blir som man umgås, och faktum är att mina allra flesta vänner också arbetar som olika typer av designers. Det är inte ovanligt att kvällarna handlar mycket om att prata jobb, men det är ingenting jag har något problem med – jag tycker bara att det är kul faktiskt. Det är klart att man måste skilja på fritid och jobb, men när man inte har några ordinarie arbetskollegor finns det en hel del saker att avhandla med vänner som jobbar med samma sak.

När det händer saker i branschen gäller det att hålla sig uppdaterad, och att ha vänner med gemensamma intressen är ett utmärkt sätt att göra just detta. Så över en middag eller ett par drinkar brukar mina vardagskvällar sluta – och då är det enda som finns kvar att berätta om vad gäller min vanliga rutin faktiskt helgerna. Och det är just vad jag kommer göra i nästa inlägg!