En vanlig helg

Ja, eftersom mina arbetsdagar faktiskt inte är så där väldigt långa, och eftersom jag också har ganska dyra vanor vad gäller att äta ute – och inte minst har en stor och fin lägenhet och en dyr kontorsplats, så slutar det faktiskt oftast med att jag jobbar en del på helgerna också. Jag har ett lite mindre ritbord hemma i lägenheten, och en stationär dator med ordentlig skärm och fullt utrustad med både illustrator och photoshop. Jag brukar dock försöka undvika att behöva åka in till kontoret på helgen – det är rätt skönt att kunna skiljC316Y3XUYAAiTQba på veckorna och helgerna när man jobbar för sig själv, så att det ändå känns som att man har ledigt ibland, även om det slutar med att man sitter och ritar en hel del där hemma också.

Så beroende på hur sent det blev på fredagkvällen brukar jag sova ut och sedan hasa mig upp ur sängen för att dricka kaffe och äta frukost framåt klockan tio eller elva. På lördagar och söndagar tar jag en riktigt lång frukost, och sitter och njuter framför tidningen i minst en timme medan jag käkar. När jag ätit klart så kan det hända att jag får sätta mig någon timme framför datorn, men det brukar faktiskt bara vara när det är någonting som verkligen inte har hunnits med i veckan som gått, och som faktiskt verkligen också måste bli färdigt väldigt snart. Det kan röra sig om en bok som måste åka på tryck, eller någon illustration till en tidningsartikel eller hemsida vars deadline är nära. Det sista man vill är att sitta och designa i sista sekunden – det är inte då jag jobbar som bäst i alla fall, den saken är säker.

Resten av helgen spenderas med vänner och bekanta, och primärt med att äta och dricka gott.